Varför XVII?

XVII är de romerska siffrorna för nummer 17, därav webbadressen 17svensson.se. Anledningen till att jag valde att inkludera just denna siffra är för att det har varit mitt tröjnummer under större delen av min högst amatörmässiga fotbollskarriär. Favoritspelaren har alltid varit Steven Gerrard i Liverpool. Han slog nämligen igenom med just 17 på ryggen, innan han bytte nummer till 8.

Innan namnet registrerades läste jag på lite om just denna siffra som bland annat har använts som mildare svordomar. “För sjutton gubbar” eller ”ta mig sjutton” är två exempel.

Nummerologin för 17 talar om insikt, ansvar, självdisciplin och styrka som passar bra i det företag jag vill bedriva.

I Italien kan dock 17 betyda otur, som många delar av världen ofta förknippar med siffran 13. Detta har sin historia i romarriket där ett anagram på XVII kunde bilda ordet VIXI, som på latin betyder ”han levde”, alltså han har dött. Vissa flygplan saknar därför både rad 13 och rad 17 för att inte bringa otur till de som sitter där.
Nu tyckte jag att detta kändes lite väl långsökt. Det gjorde snarare XVII till ett än mer intressant namn för mitt företag.