Bakgrund

Efter att jag i december 2007 tagit mina första tv-steg på den lokala TV4-stationen i Sundsvall där jag för första gången också introducerades för begreppet videoreporter, hittade jag ganska snabbt just min speciella nisch.

Det var reporter jag ville bli, men på TV4 Sundsvall fick jag lära mig att hantera en kamera och att själv redigera materialet till ett färdigt inslag.

Framförallt valde jag att satsa på att vara reportern som redigerade sina egna inslag, vilket visade sig bli ett framgångsrikt koncept. Produktionsbolag och tv-kanaler kunde spara pengar och jag fick jobb. Ibland har jag stött på en del motstånd - reportern ska sköta innehållet och fotografen redigerar, så har det alltid varit. Detta ändrades dock i takt med att jag bevisade att jag var minst lika vass på att redigera, eller till och med mycket bättre, än de som hade det som huvudsyssla.

Denna mix gjorde att jag fick anställning hos den gamla TV4-duon Andreas Odén (numera fotbollschef på TV4) och Tobias Lideberg på deras bolag LOOP (senare Monday).
Via Andreas lärde jag mig ett helt nytt tänk då det gäller att skapa innehåll och från Tobias som är en av Sveriges bästa fotografer fick jag veta vilka bildutsnitt som gäller och hur man kan ta redigering till en högre nivå.

Tillsammans skapade vi ett flertal produktioner till Nyhetsmorgon i TV4 och TV4 Sport, där vårt absolut största projekt ”Proffsdrömmen” sändes våren 2013. Ett program där jag var med hela vägen från idé och införsäljning om fotbollens variant av ”Idol”, till inspelning och efterbearbetning. Se delar från programmet här tillsammans med andra produktioner som jag själv har burit ansvaret för.

Sedan våren 2014 har jag stått på egen hand och knutit ännu starkare band till TV4-Sporten, som jag bland annat har representerat under fotbolls-VM, sim-EM och junior-VM i ishockey. Lägg därtill ett flerårigt samarbete med Kanal75 där olika galopp- och travproduktioner har stått i fokus.